Mijn blog

Vermelding in tijdschrift Onze Taal

Het nieuwe jaar begint goed. Dierenrijk wordt genoemd in het mooie tijdschrift Onze Taal!

Bundelpresenatie ‘Als het maar een vacht heeft’

Op 2 november presenteerde ik mijn debuutbundel in Galerie de Natris in Nijmegen. Het was een schitterende drukbezochte middag waarop ik het eerste exemplaar van uitgever Roel Richelieu van Londersele kreeg uitgereikt. Waarop hij veel mooie woorden sprak waaronder deze: ‘Bekeken vanuit Gent of Leuven zitten er twee dichters in Rinske Kegel: De Nederlandse dichter die helder formuleert in een communicatieve parlandostijl en de Vlaamse dichter die met een vleugje Snoek magie in de gedichten steekt.’

Recensie Dierenrijk

Op 28-10-2019 kwam er een eerste recensie van dierenrijk binnen op https://boekenbeschrijfster.nl/labels/dierenrijk We zijn er blij mee, op naar de volgende!

Boekpresentatie Dierenrijk

Op 6 oktober 2019 vierden we de geboorte van Dierenrijk! Een prachtige verzamelbox met daarin 5 boekjes met in totaal 55 taaldieren met beschrijving en illustraties.
Het was een hele feestelijke middag waarin de donateurs die ons tijdens de crowdfunding gesteund hadden hun box konden afhalen en waarin anderen een box konden aanschaffen. De uitgever was ook aanwezig en kreeg het 1e exemplaar aangeboden. Bij deze een dikke dankjewel voor iedereen die aanwezig was!
De bundel is te bestellen bij https://palmslag.nl

De Nachtzoen

Ik was te zien bij het televisieprogramma De Nachtzoen van de E.O.
Ik vertel er over Dierenrijk en mijn nieuwe gedichtenbundel ‘ Als het maar een vacht heeft.’ Ik lees het slotgedicht voor. Het was een mooie ervaring!

Poëziewandeling

Het Poëziecentrum Nederland, gevestigd in de centrale bibliotheek in Nijmegen heeft onlangs een tweede poëziewandeling ontworpen. Daarin zijn verschillende gedichten opgenomen van dichters uit Nijmegen, waar ik er eentje van ben. Mijn gedicht werd geschreven net na de aanslagen in Parijs in 2015, toen ik aan het werk was in de bibliotheek. Het boekje is samengesteld door de dichters Frouke Arns en Marijke Hanegraaf en uitgegeven door Jan van Avezaath van Uitgeverij Van Groningen.
Wilt u de wandeling zelf een keer lopen onder leiding van een gids, neem dan contact op met het Poëziecentrum.