Mijn boeken

Zo stil mogelijk iets frituren

Op 3 maart 2023 verscheen ‘Zo stil mogelijk iets frituren’, een bundeltje met tien gedichten bij Uitgeverij van Groningen.

De prijs is 8 euro (exclusief verzendkosten) en te bestellen door een mail te sturen naar rinskekegel@gmail.com


 Als het maar een vacht heeft

Verscheen november 2019 bij Uitgeverij de Zeef, poëzie. Aldaar ook het beste te bestellen of via de betere boekhandel alsmede door een mail te sturen naar : rinskekegel@gmail.com

‘ Als het maar een vacht heeft’ is mijn poëziedebuut. Het is een bundel met herkenbare thema’s als liefde, verlies en dood. Er zit urgentie in de gedichten, er staat wat geschreven moet worden, in heldere en herkenbare stijl.
Volgens mijn uitgever en tevens dichter, Roel Richelieu van Londersele:

‘ Rinske Kegel heeft een sterke volwassen bundel geschreven; volwassen op twee niveau’s: ze heeft het poëtisch metier al volledig onder de knie, wat opmerkelijk is voor een debuut en de universele onderwerpen die ze aansnijdt, benadert ze met de loupe van het relativeringsvermogen en door een vizier vol aangename beeldrijke wijsheid.’

Hieronder het titelgedicht uit mijn bundel:

Dierenrijk verzamelbox

October 2019 verscheen bij Uitgeverij Palmslag de verzamelbox ‘ Dierenrijk’ n.a.v. een eerdere uitgave in eigen beheer van illustrator Wouter Gresnigt en mij. Met illustraties en beschrijvingen over dieren die alleen in de taal bestaan, zoals de dichterbij, de probeer en de koffiepad.
Er verscheen al een mooie recensie op Boekbeschrijfster.nl en op In de Boekenkast:

”Auteur en illustrator zijn er op geestige wijze in geslaagd een aantal ‘dieren’ te beschrijven, die uitnodigen tot samen bekijken, discussiëren en zelf ontdekken van nieuwe diersoorten. Een aanrader voor mensen die van de combinatie taal en dieren houden, ook zeer geschikt als een soort gezelschapsspel voor boekenwurmen en lettervreters ter ‘leringhe ende vermaeck’! ”

Uitgaves in eigen beheer:

Dierenrijk

Dierenrijk is een bundeltje met tien korte beschrijvingen van dieren die alleen in de taal bestaan. Wouter Gresnigt maakte de illustraties. Uitgekomen in 2016.

Als ik win verlies ik mijn reputatie als verliezer

In 2015 maakte ik een bundel met tien gedichten waar ik ooit een publicatie mee had of een prijs mee won. Het heeft nooit een isbn-nummer gehad maar ging grif over mijn eigen toonbank en is inmiddels uitverkocht. Jan van Avezaath van Uitgeverij van Groningen heeft de bundel geredigeerd.

https://meandermagazine.nl/2015/08/verliezen-om-te-behouden/